Перейти к содержанию

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Доброго дня,

Мене звати Дарія, мені 26 років.

Я навчаюся на архітектора, спеціальність дуже складна (або просто непідходяща) для мене. Університет вважається одним з найпрестижніших в країні. Я вступила коли мені було 18 років. На другому курсі мене відрахували за двійки, я відновлювала навчання. Багато разів брала академвідпустки за станом здоров'я щоб перездавати хвости. Мені вже 26 і я досі не закінчила навчання. В мене була клінічна депресія, потім тривожний розлад і зараз біполярний (була госпіталізована з гострим психозом і лежала в лікарні півтора місяці). Зараз я на третьому курсі, мені залишилося здати останній семестр перед дипломом, а я абсолютно не відчуваю на це сил. В мене апатія, ангедонія. Повертаюся додому з занять і просто сплю весь залишок дня. Не можу робити домашні завдання, вони складні і незрозумілі. Коли я дізналася який об'єм роботи треба буде виконати щоб здати цей семестр, в мене фізично заболіла спина. Я відчуваю це як непосильну ношу. Я ще ніколи ще не була так близька до мрії (до диплому), залишився буквально останній ривок, але я чомусь взагалі не маю на нього сил. Розумію що спеціальність не моя, але так як найважче вже позаду, залишилося зовсім трішки, я все ж таки хочу отримати цей диплом, тоді я зможу працювати дизайнером інтер'єрів. Допоможіть будь ласка розібратися чому я не можу налаштуватися на навчання.

• Люблю 2
Опубликовано

Я обирала цю спеціальність сама, але помилилася. Чому не кинула після першого курсу, коли зрозуміла що це не моє - не знаю, напевно це якась моя жадібність. Навчаюся для себе щоб мати диплом і нарешті бути вільною, працювати 

Опубликовано
5 годин тому, DariaSeagull сказав:

Навчаюся для себе щоб мати диплом і нарешті бути вільною, працювати 

Якщо Вам не дуже подобається обрана спеціалізація, чому Ви думаєте, що Вам сподобається працювати в цій сфері? Зазвичай навчатися простіше) 

І ще мене зацікавило... коли Ви кажете "бути вільною" — про що це для Вас? Що є у навчанні (і немає у праці), що змушує Вас відчувати... що? скутість? підпорядкування? Чому навчання відчувається ярмом, і хто той, хто запряг, в чиїх руках влада?

Опубликовано

Я вже працювала в бюро асистентом архітектора, мені сподобалося, було набагато простіше ніж навчання. Ви напевно не знаєте що таке факультет архітектури, якщо кажете що навчатися простіше.

Навчання відчувається ярмом бо я вісім років не можу його закінчити, навчатися дуже важко, це не так як в Україні - тут навіть хороших студентів валять і вони переслуховують предмети, радіють навіть трійкам. Викладачі не дають матеріали з лекцій, бо це заборонено авторським правом. Я навчаюся в державному університеті в Польші.

Опубликовано

Малювала давно, останній раз два роки тому, подобалося. А зараз в мене ангедонія і апатія, нічого не приносить задоволення.

IMG_20231125_012143_377.jpg

IMG_20231125_012531_730.jpg

IMG_20231125_010300_703.jpg

IMG_20231125_012804_159.jpg

IMG_20231125_020842_597.jpg

IMG_20231125_015140_276.jpg

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти
  • Создать...