Перейти к содержанию

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Пропоную постити інформацію про все Українське:thumbup: (історичне) :peace:ви раніше не знали. Тема для розширення світогляду про нашу країну.

Я почну з кухнi.  Що їли Українці до приходу знаменитої картоплі, томатів та квасолі.:bestbook::mf_bookread:Підписуйтесь на Український ютуб.😉:wub:

Let's post interesting and valuable historical information about everything related to Ukraine. The main idea of this topic is to help people to discover new facts about our country.

• Нравится 3
Опубликовано

В цілому, за український контент плюсую. А ось щодо якості та змісту конкретного відео, є певні зауваження. Так, маленьке критиканство. ))

З одного боку досить мило виглядає, коли худенька, тендітна дівчина розповідає за кухню, а с другого якесь відчуття когнітивного диссонансу в плані співвідношення картинки і змісту... Ну, це якби, чи коли миршавенький хлопчина почав би розповідати про, наприклад, тренування важкоатлетів і правила набирання достатньої маси тіла в процесі тренувань.  

На думку спав фільм "Люди у чорному", коли після перевірки на тактичних стрільбах у головного героя запитують, чому він не стріляв у монстрів, а застрелив маленьку Тіфані і той відповів, що придивившись до монстрів, він зрозумів, що вони просто займаються повсякденними справами, а ось що тут робить маленька дівчинка, вночі, в гетто, з підручником з квантової фізики... "не по віку предмет... а взагалі, не питайте - просто спрацювала інтуїція"... 

Друге, може я не уважно переглядав, але дівчина нічого не сказала про класичний український куліш. А це одна з самих розповсюджених страв на території України, принаймні по- і наддніпрянської її частини.

• Нравится 3
  • Смеюсь 1
Опубликовано
6 годин тому, Неслучайная гостья сказав:

Ще про Крим. На ЮБК найбільша кількість санаторіїв для хворих на розпіраторні захворювання. Причиною тому це чарівний   яловець, який робить повітря майже густим та лікувальним. Взимку на пальмах лежить сніг. Також дельфiни дуже близько підпливають до пірсів що можна доторкнутися до їх спинки.

Ще...у Харкові найбільша площа в Європі:hearth:

9 годин тому, Chapayskiy сказав:

З одного боку досить мило виглядає, коли худенька, тендітна дівчина розповідає за кухню, а с другого якесь відчуття когнітивного диссонансу в плані співвідношення картинки і змісту...

Ви хотіли побачити габаритну дівчину?

Мені сподобалося оскільки вона знайшла інформацію про яку Українці навіть між собою  не торкають....що їли в голодомор наприклад.

• Нравится 2
Опубликовано

1.

Агатангел Кримський.

Унікальній вчений, народжений в Україні.

Помер в совдепівській в"язниці в 1942 році.

"За своє життя Агатангел Кримський здійснив фундаментальні дослідження із арабістики, іраністики, семітології, тюркології, а також славістики. Учений написав понад 1000 наукових праць із історії мов, літератури, мистецтва, релігії народів Близького та Середнього Сходу, а також Кавказу та Європи."

З працями Кримського варто познайомитись)

2.

На цьому каналі можна взнати багато цікавого:

Мені особисто було цікаво)

• Нравится 1
Опубликовано
2 години тому, AMGINE сказав:

Дякую:hug:

Насправді це Вам подяка за тему ❤️

Тому що про нашу Україну можна і  треба розповідати багато-багато цікавого ❤️

1.

Національний музей-садиба М.І. Пирогова розташований в південно-західній частині міста Вінниці, у живописній садибі Вишня, де впродовж останніх двадцяти років (1861-1881) жив і працював видатний вчений, геніальний хірург, анатом, творець воєнно-польової хірургії, засновник Товариства Червоного Хреста, прекрасний педагог і громадський діяч Микола Іванович Пирогов.

Метою діяльності Національного музею-садиби М.І. Пирогова є збереження особливого культурного середовища, яке було за життя вченого.

Це визначає сенс музею, представленого взаємозв'язаною системою об'єктів культурної спадщини і пам'яток садово-паркового мистецтва, до складу яких входять:

• будинок, в якому жив М.І Пирогов, і де розміщена експозиція про його життя і діяльність.
  • музей-аптека з інтер'єрами приймальні та операційної М. І. Пирогова в його садибі Вишня. 
  • церква-некрополь, де покоїться набальзамоване тіло ученого.
  • меморіальний парк, в якому збереглися дерева, посаджені М.І. Пироговим.

Музей відноситься до найважливіших об'єктів культурної спадщини України і займає особливе місце у внутрішньому і міжнародному туризмі.

2.

Літературно-меморіальний музей М.М.Коцюбинського є своєрідною візитівкою Вінниці.

Розташований майже у центрі міста по вул.Бевза,15, музей видатного класика української літератури Михайла Коцюбинського, здається, «живе» у якомусь іншому вимірі. Буквально за кількадесят метрів від садиби гуркочуть трамваї, нескінченним потоком рухаються автівки, у повсякденних клопотах снують перехожі, а тут, у родинному гнізді видатного письменника… ідилія!

Вінницький літературно-меморіальний музей М.М.Коцюбинського відкрито 8 листопада 1927 року в будинку, де 17 вересня 1864 року народився письменник і жив з перервами до 1897.

3.

Лада Лузіна. 

Творчий псевдонім  письменниці Владислави Кучерової, киянки, авторки серії історичних романів "Киевские ведьмы".

Хоч і написані твори російською, читати їх цікаво і пізнавально; вони варті уваги. 

4.

Сумна згадка про минулу війну - ставка Гітлера під Вінницею:

В 14.04.2023 в 19:30, AMGINE сказав:

Також дельфiни дуже близько підпливають до пірсів що можна доторкнутися до їх спинки.

❤️

Я бачила це в Гурзуфі ❤️

В 14.04.2023 в 19:30, AMGINE сказав:

Ще...у Харкові найбільша площа в Європі:hearth:

❤️

Про Харків можна говорити і говорити ❤️...

• Нравится 1
Опубликовано
1 годину тому, Неслучайная гостья сказав:

"Телеканал Торонто" - явище, яке заслуговує, як мінімум, на увагу в українському культурному просторі.

Коли я була в канаді, то відвідала український музей. У Торонто була на Українському фестивалі. Там стільки людей приходить! Перекривають цілу вулицю. Приїжджають танцюристи, багато автентичної їжі. До речі, Український район вважається одним із найпрестижніших. Там українців дуже поважають. Є український парк. У канаді найбільша Українська діаспора.  Реально зробили величезний внесок у розвиток землеробства в Манітобі.

В 21.05.2023 в 14:40, Неслучайная гостья сказав:

Я бачила це в Гурзуфі ❤️

Я пропустила це. Як?????

Так!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Я  теж бачила це в Гурзуфi! Artek:). Потрібно підійти на пірс уночі. Небо таке у зірках та дельфіни.:hearth:

• Нравится 1
Опубликовано

до речі що до Гурзуфу))

img_1_1686744011696.jpg

В 14.04.2023 в 11:20, Chapayskiy сказав:

В цілому, за український контент плюсую. А ось щодо якості та змісту конкретного відео, є певні зауваження. Так, маленьке критиканство. ))

З одного боку досить мило виглядає, коли худенька, тендітна дівчина розповідає за кухню, а с другого якесь відчуття когнітивного диссонансу в плані співвідношення картинки і змісту... Ну, це якби, чи коли миршавенький хлопчина почав би розповідати про, наприклад, тренування важкоатлетів і правила набирання достатньої маси тіла в процесі тренувань.  

На думку спав фільм "Люди у чорному", коли після перевірки на тактичних стрільбах у головного героя запитують, чому він не стріляв у монстрів, а застрелив маленьку Тіфані і той відповів, що придивившись до монстрів, він зрозумів, що вони просто займаються повсякденними справами, а ось що тут робить маленька дівчинка, вночі, в гетто, з підручником з квантової фізики... "не по віку предмет... а взагалі, не питайте - просто спрацювала інтуїція"... 

Друге, може я не уважно переглядав, але дівчина нічого не сказала про класичний український куліш. А це одна з самих розповсюджених страв на території України, принаймні по- і наддніпрянської її частини.

так мені твоя мова подобається! вже давно хотіла сказати 

• Нравится 1
  • Смеюсь 1
Опубликовано

Цікава, на мій погляд, робота, яка заслуговує на увагу:

Дає інформацію для роздумів.

І, для мене особисто, дозволяє в черговий раз дійти висновку:

там, де московія - постійно конфлікти, відсутність миру, злагоди...

Постійно якась тупа колотнеча, за яку, в кінцевому результаті, розплачуються люди(

• Нравится 2
Опубликовано
В 19.06.2023 в 08:53, Неслучайная гостья сказав:

Цікава, на мій погляд, робота, яка заслуговує на увагу:

Дає інформацію для роздумів.

І, для мене особисто, дозволяє в черговий раз дійти висновку:

там, де московія - постійно конфлікти, відсутність миру, злагоди...

Постійно якась тупа колотнеча, за яку, в кінцевому результаті, розплачуються люди(

Дуже дякую за це відео. Я не знала все це в деталях. Тільки у уривках як розуміла цю ситуацію моя бабуся. А називала вона мішкова кацапським паханом. Це було все схоже на рейдерські дії, ніж на бажання встановити державність. Злочинність справді процвітала навіть діти знали імена місцевих дрібних паханчиків. Я завжди повторюю Севастополь, це не весь Крим.  Ставити його за приклад не варто. Це місто напхане приїжджими московитами і різношерстою кацапнею. Степовий Крим сміявся з мішкова. Його ще називали мішок з гiмном.:lol:

• Люблю 1
Опубликовано

Це місто напхане приїжджими московитами і різношерстою кацапнею. Степовий Крим сміявся з мішкова.

Я це знаю, Амджин ❤️...

... Я бачила, що заходила Шоколадка. Сподіваюсь, що у неї все добре...

Сподіаюсь також, що все добре у Геннадія; щось він теж давно нічого не пише(

А я не можу прийти в себе від новин про Каховське водосховище((

Спочатку просто навіть не могла нічого дивитися про це взагалі: настільки це катастрофа, настільки горе((

Лише вчора подивилась деякі відео(

Я звичайна людина; в мене немає якоїсь там суперсили: мені просто хочеться лежати на землі і стогнати від болю((

• Нравится 1
  • Люблю 1
Опубликовано
4 години тому, Неслучайная гостья сказав:

Я звичайна людина; в мене немає якоїсь там суперсили: мені просто хочеться лежати на землі і стогнати від болю((

Ви ЛЮДИНА.  У вас стільки емпатії. У вас  велике серце. Лише справжні люди так сильно переживають. Весь біль. І це не слабкість. Це якраз сила.

Я розумію вас.

Я думаю і Шоколадка і Генадій теж зазнають цього болю. Можливо, вони навіть не хочуть і не можуть писати. Я і так пишу через силу, але відчуваю, що теж вже не можу і не хочу. Все порожнє і не важливе порівняно з горем, яке щодня переживають наші люди.

• Люблю 1
Опубликовано

Все порожнє і не важливе порівняно з горем, яке щодня переживають наші люди.

... Стоїть літня жіночка з якимось вузликом... Каже: "Це все, що в мене залшилось"((....

А це ж Херсонська область; там же люди, як бджоли...

Просто, ці дебілоїди ж кричать, що "кримнаш"; а це ж Чорне море...

І тепер, що відбулося: водосховище все рухнуло в Чорне море по суші, несучи з собою пальне, бруд...

Як рука тільки піднялась таке зробити(((

• Люблю 1
Опубликовано
14 годин тому, Неслучайная гостья сказав:

Сподіаюсь також, що все добре у Геннадія; щось він теж давно нічого не пише(

Ви можете, Неслучайная гостья, до Геннадія звернутися і самі:

IMG_5815.jpeg

Якщо є бажання.

А Олександр Чапайський, яТоня? :sorry:

ЯТоня заходила вчора:

IMG_5817.jpeg

Але лише із цього приводу.

Дуже красівенна:

IMG_5818.jpeg

Любуюсь 😇

• Люблю 2
Опубликовано
11 годин тому, Неслучайная гостья сказав:

... Стоїть літня жіночка з якимось вузликом... Каже: "Це все, що в мене залшилось"((....

А це ж Херсонська область; там же люди, як бджоли...

Просто, ці дебілоїди ж кричать, що "кримнаш"; а це ж Чорне море...

І тепер, що відбулося: водосховище все рухнуло в Чорне море по суші, несучи з собою пальне, бруд...

Як рука тільки піднялась таке зробити(((

Я знаю, що це риторичне питання. У них завжди піднімалась рука. Вони робили це вчора, сьогодні та будуть завтра. Мене не дивують їх злочини. Я розумію, що це ще не все. І звертатися до совісті немає сенсу. Там немає жодного розуміння про совість. Про цінність людського життя, про межі. Ми справді маємо справу з тупим бидлом. Вони є реальним прикладом негативної еволюції. Скільки наших людей загубили все. Скільки ще втратять. І ми це все відчуваємо та відчуватимемо до кінця наших днів. Мені також дуже боляче. Я вас розумію.

• Плачу 1
Опубликовано
6 годин тому, Kristal сказав:

Ви можете, Неслучайная гостья, до Геннадія звернутися і самі:

Та якось незручно пхатися до людини :blush2:

А Олександр Чапайський, яТоня? :sorry:

Заходять частіше.

До того ж, в Чапайського все ж більш-менш спокійно, сподіваюсь.

Дуже красівенна:

Так, дуже гарна ❤️

1 годину тому, AMGINE сказав:

Скільки наших людей загубили все. Скільки ще втратять. І ми це все відчуваємо та відчуватимемо до кінця наших днів. Мені також дуже боляче. Я вас розумію.

А тварин нещасних як шкода((

А дельфінів у морі скільки гине((

1 годину тому, AMGINE сказав:

Мене не дивують їх злочини. Я розумію, що це ще не все. І звертатися до совісті немає сенсу. Там немає жодного розуміння про совість. Про цінність людського життя, про межі. Ми справді маємо справу з тупим бидлом.

На окупованому березі залишались наші  люди, українці(

Коли вони намагалися врятуватись - їх просто відстрілювали(((

Російський фюрер дав наказ про евакуацію лише на 4-й(якщо я не помиляюсь) день катастрофи((

• Люблю 1
Опубликовано
10 годин тому, Неслучайная гостья сказав:

А тварин нещасних як шкода((

А дельфінів у морі скільки гине((

Це дуже великий екологічний та гуманітарний злочин. Ніхто навіть не представляє як це можна відновити і за які терміни. Видобуток нафти у Криму збільшився з приходом окупаційної влади.  Це впливає на чистоту моря.  Ще це.....Море буде великим смітником. У мене серце розривається від цього. Мені друзі казали, що бачили дельфінів, що викинулися на берег і мертву рибу. Дельфіни можуть також підриватися на мінах. Міни вже є в чорному морі ... річка додасть мін.

10 годин тому, Неслучайная гостья сказав:

На окупованому березі залишались наші  люди, українці(

Коли вони намагалися врятуватись - їх просто відстрілювали(((

Російський фюрер дав наказ про евакуацію лише на 4-й(якщо я не помиляюсь) день катастрофи((

Ви все знаєте, і ви все відчуваєте. Мені здається, я можу зараз відчувати тільки ненависть. Порожнечу та ненависть. Через ненависть і гнів я не можу плакати більше. Пишіть будь ласка. Ви мені дуже допомагаєте просто своєю присутністю. Своєю щирістю. Тримайтеся будь ласка. Знаходьте спосіб підтримати себе також. Ви потрібні дуже своїм близьким та друзям. І просто нам... випадковим людям.:hearth:

• Плачу 1

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти

• Создать...